Кремъл заяви, че обсъждането на украинските предложения за мир на форума

...
Кремъл заяви, че обсъждането на украинските предложения за мир на форума
Коментари Харесай

Кремъл: Без Русия преговорите в Давос за мир в Украйна няма да постигнат нищо

Кремъл заяви, че разискването на украинските оферти за мир на форума в Давос няма да реализират нищо без присъединяване на Русия, съобщи Ройтерс. 

Американският държавен секретар Антъни Блинкън, френският президент Еманюел Макрон и основни водачи от Близкия изток тази седмица ще се включат в годишната среща на Световния стопански конгрес в Швейцария. Водещо място в дневния ред на форума са договарянията за прекратяването на войните в линията Газа и в Украйна, отбелязва Ройтерс. 

" Нееднократно давахме своята оценка по този въпрос. По същността си това са диалози поради самите диалози. Това е развой, който ме може да бъде ориентиран към постигането на съответен резултат заради една елементарна причина: ние не участваме ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Украйна съобщи, че няма да се успокои, до момента в който от територията ѝ не бъдат изтласкани всички съветски военнослужещи, а президентът Володимир Зеленски разгласи, че всевъзможни договаряния с Русия биха били " противозаконни ".  

Русия, която управлява малко под една пета от украинската територия, отхвърли така наречен " формула за мир " на Зеленски като неуместна, тъй като задачата е да се откри спокойно решение без присъединяване на Москва.  

Планът от 10 точки на украинския държавен глава планува евакуиране на съветските сили, преустановяване на военните дейности и възобновяване на украинските държавни граници отпреди началото на войната. 

Путин дефинира войната в Украйна като част от доста по-широка световна битка със Запада, който по думите му се пробва да разцепи Русия.

Западът от своя страна отхвърля да има сходни планове, отбелязва Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР